از کجا بفهمیم که دچار خشم سرکوب شده هستیم

از کجا بفهمیم که دچار خشم سرکوب شده هستیم
امتیاز به این post

ممکن است همه ما گاهی بر سر موضوعات بی اهمیت به شدت عصبانی شده و سپس از خودمان پرسیده ایم که علت اینکه همیشه عصبانی هستید چیست؟ آیا مربوط به پیرامون شماست یا موضوعی  عمیق تر و پیچیده تر در جریان است. در زیر به برخی از نشانه های خشم سرکوب شده اشاره می کنیم.

خشم سرکوب شده چیست ؟

همه عصبانی می شوند اما همه به عصبانیت به  یک شکل واکنش نشان نمی دهند . با آنکه برخی به شدت عصبانیت لجام گسیخته ای از خود نشان می دهند برخی دیگر اصلا آن را بروز نمی دهند . برای مثال افرادی که خشم سرکوب شده دارند آگاهانه انتخاب می کنند که از این احساسات خودداری کنند. در این افراد خشم سرکوب شده  به شکل خوددداری کردن از بروز خشم غیر عمدی بوده به شکل  ناخودآگاه خود را نشان می دهد. که معمولا علت آن ترس یا خجالت است.

نشانه های خشم سرکوب شده چیست ؟

خشم سرکوب شده به اشکال مختلفی خود را نشان می دهد، که بسیاری از آنها باعث تغییرات نامحسوسی در احساسات ، تفکر و رفتار افراد می شود. معمولا تا زمانی که عصبانیت به حد انفجار نرسد دیده نمی شود و آنها خشم خود را پنهان می کنند . اما به جای رسیدن به آن نقطه، به دنبال نشانه های خشم سرکوب شده باشید

حتما بخوانید:   ۵ چیزی که هیچ‌گاه نباید در رابطه ی عاشقانه فداکرد

حالت تدافعی

آیا اگر کسی به شما بگوید که عصبانی شده اید حالت تدافعی به خود می گیرید؟ افرادی که خشم سرکوب شده دارند دوست ندارند وقتی عصبانی می شوند به آن اعتراف کنند حتی اگر از دید دیگران کاملا مشخص باشد. این حالت تدافعی باعث می شود نتوانند خشم شان را متوجه شده و بپذیرند و در نتیجه آن را انکار می کنند

طعنه زدن

آیا به شدت به دیگران طعنه می زنید؟ وقتی به طعنه زدن فکر می کنید متوجه می شوید که شیوه های منفعلانه برای ابراز عصبانیت، ناامیدی و استیصال است. اگر مرتبا عکس آنچه که فکر می کنید را می گویید و با زبان طعنه صحبت می کنید ببینید علت آن چیست و آن را برطرف کنید.

پرخاشگری منفعل

وقتی نمیتوانید به طور کامل از درگیری دوری کنید آیا  به هنگام ارتباط با دیگران منفعلانه پرخاشگری می کنید؟پرخاشگری منفعل ابراز غیر مستقیم عصبانیت است. ارتباط موثر شیوه مستقیم است. تخلیه کردن خشم خود به شکل پرخاشگری منفعل باعث می شود احساس امنیت کرده و فکر کنید به احساسات تان احترام می گذارید اما در واقع اثری ندارد .

اینها تنها سه نمونه از نشانه های خشم سرکوب شده هستند .

در صورتی که متوجه خشم سرکوب شده در خود شدیم چه کار کنیم

اگر به این نتیجه رسیدید که خشم خود را سرکوب کرده اید، باید با آن رو به رو شوید و آن را پردازش کنید. اگر خشم سرکوب شده تاثیر زیادی بر روی زندگی تان گذاشته است باید با روان شناس خود مشورت کنید.

 

حتما بخوانید:   ۱۵ نشانه‌ی یک دوست واقعی!

از سراسر وب

  • کارخانه ظروف یکبارمصرف