کرفس غنی از فیبر بوده و باعث می شود احساس سیری بهمان دست بدهد. وقتی آب آن را می گیریم مقدار زیادی از فیبر آن را از بین می بریم. با در نظر گرفتن این که کرفس سرشار از ویتامین، مواد معدنی و دیگر چیزهای مغذی است، آب آن نباید خیلی نوشیدنی خوشمزه ای باشد اما مزایای زیادی را برای سلامتی به همراه دارد.
کرفس قند و کالری بسیار کمی داشته و یک لیوان آب آن قند و کالری کمتری از یک هویج معمولی دارد. لطفا به خاطر داشته باشید که فیبر برای سلامتی ما ضروری است و آب کرفس هرگز نباید به عنوان یک وعده غذایی مصرف شود. در ادامه مزایای استفاده از کرفس را برای تان عنوان می کنیم:
۱_ از مشکلات مربوط به بینایی جلوگیری می کند: ویتامین آ در کرفس بالاست و این ویتامین نقش مهمی در بینایی دارد چرا که سطح چشم را از وجود باکتری ها و ویروس ها پاک نگه داشته و از بروز مشکلات بینایی مربوط به افزایش سن و سال مثل آب مروارید جلوگیری می کند.
۲_ احتمال ابتلا به سرطان را کاهش می دهد: کرفس حاوی لوتئین است و محققین دریافته اند که این عنصر سلول های سرطانی را تضعیف کرده و احتمال درمان شان را بالا می برد. کرفس از دیرباز به عنوان ماده ای ضد سرطان در چین مورد استفاده قرار می گرفته.
۳_ غذاهای اسیدی را خنثی می کند: کرفس حاوی عناصری همچون آهن، منیزیم و سدیم است که باعث می شوند خاصیت قلیایی داشته باشد یا به بیان دیگر موجب خنثی سازی غذاهای اسیدی شده و بدین طریق موجب متعادل شدن Ph بدن مان شود.
مصرف زیاد غذاهای اسیدی باعث مشکلاتی نظیر پوکی استخوان، سنگ کلیه و مشکلات مربوط به قلب و کبد می شود و از آن جایی که بسیاری از مواد غذایی اسیدی هستد، گنجاندن کرفس در رژیم غذایی تان باعث جلوگیری از بروز این مشکلات می شود.
۴_ باعث تعادل مایعات بدن می شود: کرفس سرشار از پتاسیم بوده و این ماده معدنی نقش حیاتی ای در بسیاری از فرآیندهای بدن بازی می کند. دانشمندان بر این باور هستند که پتاسیم سومین ماده معدنی مهم برای بدن است. بدن انسان از ۲۰% آب تشکیل شده که ۴۰% این آب درون سلول هاست و ۲۰% باقی مانده در مایع نخاعی، خون و فضای بین سلولی است. سطح آب درون و بیرون سلول ها مهم بوده و تحت تاثیر غلظت الکترولیت هاست. پتاسیم در آّب حل شده و به منزله ی الکترولیتی با بار مثبت در بدن رفتار کرده و موجب تنظیم سطوح آب درون و بیرون سلول ها می شود.
۵_ باعث جلوگیری از دیابت نوع ۲ می شود: دیابت نوع ۲ امروزه یکی از مشکلات جدی مربوط به سلامتی است. تخمین زده می شود که تا سال ۲۰۳۰، بیش از ۴۰۰ میلیون نفر در سراسر دنیا به این بیماری مبتلا باشند. استفاده از کرفس یکی از راه های طبیعی به منظور جلوگیری از بروز این مشکل است. کرفس حاوی ویتامین کا بوده و مطالعات اثبات کرده اند که این ویتامین حساسیت نسبت به انسولین را بهبود می بخشد.
۶_ سرشار از اسید فولیک است: اسید فولیک یکی از ویتامین های گروه ب بوده و برای گلبول های سفید و قرمز مغز استخوان عنصری حیاتی تلقی می شود. این ویتامین هم چنین نقش مهمی را در تبدیل کربوهیدرات ها به انرژی، شکستن پروتئین و تولید دی ان ای بازی می کند. یک فنجان آب کرفس حاوی ۱۴۵ میکروگرم اسید فولیک می باشد که این میزان ۳۶% بیشتر از مقدار توصیه شده برای زنان و مردان و ۲۲% بیشتر از مقدار توصیه شده برای خانم های باردار و شیرده می باشد.
چطور خودتان کرفس بکارید
کاشت کرفس آسان تر از آن است که اغلب مردم فکر می کنند. وقتی یک ساقه کرفس خریدید و ته آن را جدا کردید، دور نیندازید. ته ساقه را در آّب گذاشته و پس از چند روز شاهد رشد جوانه های جدید از مرکز آن خواهید بود. بعد از آن ساقه را در خاک بکارید تا به طور کامل رشد کند و دوباره همین پروسه را برای داشتن کرفس های بیشتر تکرار کنید.
Leave a Review