۱۵ غذایی که لازم نیست در یخچال نگهداری کنید

15 غذایی که لازم نیست در یخچال نگهداری کنید
امتیاز به این post

 

 

بیشتر ما آنقدر به نگهداری غذا در یخچال عادت کرده ایم که معمولا فکر نمی کنیم چه چیزهایی را باید در یخچال بگذاریم و چه غذاهایی بهتر است در دمای اتاق نگهداری شوند. حتی وقتی روی بسته بندی غذایی نوشته شده “در محل خشک و خنک نگهداری شود”، خیلی از مردم آن را در یخچال قرار می دهند.

شاید شما هم تعجب کنید وقتی که بفهمید غذاهای زیر را نباید در یخچال نگهداری کنیم.

فلفل دلمه ای

لازم نیست فلفل دلمه ای را در یخچال نگه دارید، بلکه می توان آنها را در دمای اتاق و در کابینت آشپزخانه یا کیسه کاغذی نگهداری کرد. فلفل دلمه ای تازگی و تردی خود را در یخچال از دست می دهد.

میوه های گرمسیری

موز، انبه، پاپایا و سایر میوه های گرمسیری را بهتر است در محیط گرم نگه دارید چون دمای پایین ظاهر و بافت آنها را خراب می کند. مثلا سرما رنگ موز را به قهوه ای تیره تغییر می دهد.

سس ها

انواع سس مانند سس های گوجه فرنگی و کچاپ، خردل، سویا، سرکه بالزامیک و سس های ادویه دار را، حتی اگر باز شده باشند، می توان در کابینت آشپزخانه نگهداری کرد. شاید متوجه شده باشید که در رستوران ها نیز سس ها را در یخچال نمی گذارند.

شکلات

هرگز شکلات را در یخچال نگهداری نکنید چون علاوه بر این که طعم خوراکی های دیگر را به خود می گیرد، رطوبت داخل یخچال هم لایه ای سفید رنگ روی آن ایجاد می کند (این لایه، قند داخل شکلات است که به سطح آن می آید). این لایه سفید تاثیری بر طعم شکلات ندارد، اما ظاهرش خیلی جذاب به نظر نمی رسد. شکلات را می توان در دمای ۱۵ تا ۲۱ درجه سانتیگراد حداقل به مدت ۶ ماه نگهداری کرد.

حتما بخوانید:   باورتان نمی‌شود که مردم با این کارها وزن کم می‌کنند!

کره

ما عادت کرده ایم کره را در یخچال نگه داریم چون جزء محصولات لبنی است، و می دانیم که انواع لبنیات خیلی زود در دمای اتاق فاسد می شوند. اما کره با سایر محصولات لبنی تفاوت دارد. بخش عمده کره یعنی ۸۰ درصد آن از چربی تشکیل شده است و در ضمن مقدار آب موجود در آن هم اندک است، و به همین خاطر محیط مناسبی برای رشد باکتری ها نیست. در نتیجه می توان آن را حداقل برای چند روز با خیال راحت در دمای اتاق نگه داشت.

هلو

هلو زمانی که سفت است و آن عطر شیرین خاصش را ندارد، هنوز نرسیده و آماده خوردن نیست. بهترین گزینه برای نگهداری این هلوها تا زمانی که کاملا برسند، نگهداری در دمای اتاق است. آنها را نشویید و به شکلی قرار دهید که سمت دم میوه (قسمتی که به شاخه درخت متصل بوده است) رو به پایین باشد. هلوی رسیده را بهتر است فورا مصرف کنید، اما اگر مقداری از آن اضافه ماند می توانید چند روزی آن را در یخچال نگه دارید. دمای سرد یخچال روند رسیدن میوه ها را کند نموده و از خراب شدن سریع آنها جلوگیری می کند.

نان و کیک

بسیاری از مردم برای جلوگیری از بیات شدن نان آن را در یخچال می گذارند، اما در واقع این کار سرعت خشک شدن را افزایش می دهد. نان ها را در دمای اتاق و در محلی تاریک، مثلا داخل کابینت یا در جعبه مخصوصی که برای نگهداری نان های خود در نظر گرفته اید بگذارید.

حتما بخوانید:   با خواص و مواد معدنی موجود در میوه ها و سبزیجات آشنا شوید

بطری های باز نشده نوشابه

نوشابه ها و آبمیوه های صنعتی را می توان هم در محل گرم و هم در محل خنک نگهداری کرد. اگر دما دچار تغییرات ناگهانی نشود و بسته بندی این محصولات هم آسیب ندیده باشد، می توان آنها را چندین ماه در دمای اتاق نگه داشت.

سالامی

سالامی نوعی گوشت عمل آمده است و می توان آن را ماه ها نگهداری کرد. بهترین روش برای نگهداری هر نوع گوشت عمل آمده، آویزان کردن آن در محلی خنک و با تهویه مناسب (در دمای تقریبا ۱۰ تا ۱۵ درجه سانتیگراد) است تا بطور کامل برسد. اگر این کار برای شما امکان پذیر نیست، آن را در یخچال قرار دهید.

کنسرو ماهی

لازم نیست قوطی های کنسرو باز نشده را در یخچال نگهداری کنید. در واقع کنسروها را ماه ها بدون هیچ مشکلی در قفسه فروشگاه ها قرار می دهند. اما اگر قوطی را باز کردید، باقیمانده محتویات آن را به یک ظرف شیشه ای یا پلاستیکی در بسته منتقل کرده و در یخچال قرار دهید.

ریحان

برای تازه نگه داشتن ریحان، برگ های اضافه آن را جدا کرده و ساقه ها را مثل گل های شاخه بریده در یک لیوان آب قرار دهید. بعد یک کیسه پلاستیکی روی آن بکشید و لیوان را روی میز آشپزخانه بگذارید.

برخی سبزی ها مانند جعفری و گشنیز را می توان به همین روش در یخچال نگهداری کرد، اما در مورد ریحان دمای اتاق بهتر است چون سرمای یخچال می تواند برگ های آن را سیاه کند.

کره بادام زمینی و نوتلا

کره بادام زمینی آب زیادی ندارد، بنابراین می توانید آن را در دمای اتاق نگهداری کنید. در مورد کره های بادام زمینی فرآوری شده که از بازار می خرید، حتی اگر در ظرف را باز کرده اید هم لازم نیست آن را در یخچال قرار دهید چون بعد از باز کردن در، معمولا می توان آن را تا حدود ۳ ماه در محلی تاریک و در دمای معمولی اتاق نگهداری کرد. نوتلا را هم نباید در یخچال نگه دارید چون سفت می شود و مصرف آن مشکل خواهد شد.

حتما بخوانید:   7 دلیل برای اینکه دارچین را به غذاهای خود اضافه کنیم

سیب و گلابی

می توانید این میوه ها را در یخچال نگه دارید ولی این کار ضرورتی هم ندارد. هوای سرد داخل یخچال معمولا تردی بافت آنها را از بین می برد. پس شاید بهتر باشد اجازه دهید که سیب و گلابی تا زمان مصرف روی میز آشپزخانه بمانند.

ترشی ها

در ترشی ها مقدار کافی سدیم وجود دارد که یک ماده نگهدارنده طبیعی است و به همین خاطر می توانید آنها را مدتها در دمای اتاق نگه دارید، مگر این که به خوردن ترشی سرد علاقه داشته باشید.

سیر

نور و رطوبت بدترین دشمنان سیر هستند چون هر دو باعث رشد کپک ها می شوند. سیرها را در دمای اتاق، در محلی خشک و تاریک که هوا به راحتی اطراف آن گردش می کند (مثلا یک سبد فلزی مشبک یا کیسه کاغذی در باز داخل کابینت یا انباری) ذخیره نمایید. سیر در صورت نگهداری در محیط سردی مانند یخچال بعد از چند روز شروع به جوانه زدن می کند. البته سیر جوانه زده را هم می توان مصرف کرد، ولی گاهی اوقات ممکن است مزه اش کمی تلخ شود.

 

آیا شما غذاهای دیگری را می شناسید که نباید آنها را در یخچال قرار دهیم؟ لطفا تجربیات خود را با بقیه خوانندگان ما در میان بگذارید.

 

از سراسر وب

  • کارخانه ظروف یکبارمصرف