۶ نشانه عفونت گوش و راههای پیشگیری از آن

6 نشانه عفونت گوش و راههای پیشگیری از آن
امتیاز به این post

عفونت گوش بیشتر در کودکان شایع است اما در واقعیت ۲۰ درصد از بزرگسالان را نیز شامل می شود. این امر کاملا طبیعی است زیرا بزرگسالان درست مانند کودکان در معرض باکتری ها و ویروسها قرار دارند. و به نظر می رسد که افرادی که سیستم ایمنی ضعیف تری دارند بیشتر دچار تورم گوش می شوند. عفونت گوش بسیار ناراحت کننده است و باید به سرعت در صورت بروز آن را تشخیص داده و درمان کنید. در زیر به  علایم عفونت گوش و روشهای پیشگیری از آن اشاره می کنیم.

  • خارش

عفونت گوش با خارش خفیف در کانال داخلی گوش شروع می شود و در صورت درمان نشدن عفونت خارش شدیدتر می شود.

  • قرمزی در داخل و بیرون گوش

عفونت گوش با قرمزی خفیف در کانال داخلی گوش شوع می شود. اما در صورت پیشرفت قرمزی نه تنها در داخل بلکه در بیرون از گوش نیز دیده می شود.

  • درد یا ناراحتی

در ابتدا، دردی را در گوش خود احساس می کنید – بخصوص بعد از کشیدن لاله گوش یا کشیدن زبانه گوش. بعد از مدتی احساس می کنید گوشتان پر شده است. در شرایط وخیم تر، درد به صورت، گردن و داخل سرتان می زند.

  • خارج شدن مایع بی بو

مایع بی بو مانند سایر علایم ممکن است در ابتدا کم باشد اما با رشد عفونت مقدار مایع زیادتر می شود

  • زنگ زدن گوش

این علامت در عفونتهای خفیف دیده نمی شود اما در شرایط وخیم تر شنوایی شما تحت تاثیر قرار میگیرد. ممکن است احساس کنید نمیتوانید به خوبی قبل بشنوید یا صدای ممتد زنگی را در گوش خود حس کنید

  • ورم کردن غدد لنفی گردن

اگر عفونت درمان نشود، باعث می شود تا غدد لنفی شما ورم کند. این باعث ایجاد تب می شود زیرا کل کانال گوش شما مسدود می گردد.

حتما بخوانید:   ۵ علت شایع خستگی را بشناسید

راههای پیشگیری از عفونت گوش

  • از گوش پاک کن یا اشیای خارجی استفاده نکنید

گوش پاک کن ممکن است دیواره گوش شما را تمیز کند اما جرم گوش را به عمق آن وارد می کند. اگر دقت کرده باشید بعد از استفاده از گوش پاک کن گوشتان درد می گیرد و نباید آن را استفاده کنید. همچنین نباید از اشیای خارجی مانند کلید، سنجاق، یا گیره کاغذ برای خاراندن گوش استفاده کنید. این وسایل نیز باعث تحریک پوست و حتی پاره شدن پرده گوش می شوند.

  • از گوش گیر برای شنا استفاده کنید

برخی از افراد نسبت به عفونت گوش حساس ترند و برای همین است که باید از گوش گیر به هنگام شنا استفاده کنند. میتوانید برای جلوگیری از ورود آب به گوش از کلاه شنا نیز استفاده کنید. از پزشک خود درباره سایر راههای مراقبت از گوش به هنگام شنا سوال کنید.

  • گوشهای خود را با سشوار خشک کنید

بعد از بیرون آمدن از آب، حتما گوشهای خود را با حوله خشک کنید یا سرتان را کج کرده تا آب وارد شده بیرون بیاید.  کج کردن سر و کشیدن لاله گوش در جهتهای مختلف باعث می شود آب از گوشتان خارج شود. اگر احساس می کنید بعد از رسیدن به خانه هنوز آبی در گوشتان باقی مانده است، با سشوار آن را خشک کنید. از سرعت و حرارت کم استفاده کنید.

 

از سراسر وب

  • کارخانه ظروف یکبارمصرف