۸ روش آسان برای نجات از استرس و درد

8 روش آسان برای نجات از استرس و درد
امتیاز به این post

 

 

بررسی ها نشان می دهند که استرس می تواند حدود ۵۰ اثر منفی بر سلامتی ما (اعم از وضعیت روحی و جسمی) داشته باشد. بسیاری از ما هر از گاهی بدون هیچ دلیل خاصی دچار خواب آلودگی و خستگی می شویم یا احساسات بیش از حد شدیدی را تجربه می کنیم، و ممکن است دلیل این مساله استرس باشد.

در این مقاله با تمریناتی آشنا می شویم که می توانند علاوه بر رفع دردهای جسمی ناشی از استرس، از خود استرس هم جلوگیری کنند.

برای خلاص شدن سریع از دردهای جسمی، چه کارهایی می توان انجام داد؟

۱- ماساژ پا برای رفع کمردرد

روش تحریک نواحی خاصی از دست و پا برای تسکین درد، رفلکسولوژی نام دارد. البته برخی محققان در مورد اثربخشی این روش ابراز تردید می کنند، اما در تعدادی از پژوهش ها مشخص شده که رفلکسولوژی می تواند در تسکین دردهای جسمی ناشی از استرس موثر باشد.

تحقیقات نشان می دهد که تحریک مناطق خاصی از پا، به کاهش دردهای مزمن پشت و کمر کمک می کند و تاثیر آن حتی از ماساژ معمولی پشت هم بیشتر است.

روش انجام ماساژ پا

مقداری روغن ماساژ روی پا بریزید و بعد به مدت چند دقیقه شست های دستان خود را از پاشنه به سمت انگشتان پا بکشید (بیشتر روی قوس پا متمرکز شوید).

۲- ماساژ صورت

تنش و گرفتگی عضلات صورت یکی دیگر از نشانه های استرس است. این گرفتگی ها ممکن است به صورت درد فک، دندان قروچه، لرزش لب یا درد گردن ظاهر شود. اما روش های ساده ای برای ماساژ صورت وجود دارد که به رفع این مشکل کمک می کند.

روش ماساژ صورت

۱- مقداری روغن روی صورت خود بریزید.

۲- با استفاده از انگشتان و کف دست صورت تان را ماساژ دهید. از چانه به سمت بالا بروید و استخوان های گونه را هم از پایین به بالا ماساژ دهید.

۳- در اطراف چشم ها و اطراف شقیقه حرکات دورانی انجام دهید، و پلک پایین را به سمت بالا بکشید.

۴- بینی خود را بگیرید و بعد انگشتان را به سمت بالا و پایین حرکت دهید.

۵- به آرامی روی پوست تمام نقاط صورت خود ضربه بزنید.

۶- با کف دست ها گردن خود را از پایین به بالا ماساژ دهید.

۳- عطردرمانی

عطردرمانی روش استفاده از عطرهای طبیعی برای بهبود وضعیت جسمی و روانی افراد است. حدود صد نوع روغن معطر گیاهی در عطردرمانی مورد استفاده قرار می گیرند که هر کدام از آنها ویژگی ها و مزایای خاص خود را دارد. ۳ انتخاب برتر ما عبارتند از:

۱- روغن سنبل الطیب: خاصیت آرام بخشی دارد و معمولا برای مقابله با بی خوابی و تنش های عصبی به کار می رود.

۲- روغن ترنج: با حس غم و اندوه مقابله می کند و هنگام استرس نیز بسیار مفید است. در ضمن این روغن به رفع جوش های پوستی و آکنه هم کمک می کند.

  1. روغن مرزنجوش: برای رفع استرس و اضطراب استفاده می شود و به تسکین دردهای بدن و سردرد نیز کمک می کند.

روش استفاده از روغن های معطر

روش استفاده از همه این روغن ها یکسان است: می توانید مستقیما آنها را از داخل بطری استنشاق کنید (بو بکشید)، برای ماساژهایی که در بالا توضیح دادیم از آنها استفاده کنید (فقط به یاد داشته باشید که همیشه قبل از تماس مستقیم هر نوع روغن روی پوست، دستورالعمل روی بطری را بخوانید چون بعضی از آنها ممکن است پوست تان را به شدت خشک کنند یا عوارض منفی دیگری داشته باشند)، و یا دستگاه افشانه ای بخرید که روغن ها را در هوا پخش می کند.

۴- جویدن آدامس

شاید تعجب کنید، ولی یکی از راه هایی که می تواند اضطراب را کاهش دهد آدامس جویدن است.

در یک تحقیق علمی نتایج زیر به دست آمد: ۵۰ داوطلب به ۲ گروه تقسیم شدند. از یک گروه خواسته شد که روزی دو بار آدامس بجوند، در حالی که گروه دیگر مشغول زندگی عادی خود بودند و فقط در طول مدت آزمایش از جویدن آدامس خودداری می کردند. بعد از ۲ هفته تفاوت معنی داری از نظر سطح اضطراب بین دو گروه مشاهده می شد.

۵- ماساژ دست

راه دیگری که می توانید برای از بین بردن تنش استفاده کنید، ماساژ دست است.

مراحل ماساژ دست

۱- انگشتان هر دو دست را به سمت عقب خم کنید طوری که کشش را در کل کف دست و انگشتان خود حس کنید.

۲- ناحیه بین شست و انگشت اشاره را گرفته و به آرامی، با حرکات دورانی ماساژ دهید.

۳- انگشت شست خود را از وسط کف دست به سمت محل اتصال هر کدام از انگشتان به کف دست بکشید.

 

راه های جلوگیری از استرس

۱- تکنیک ABC

مدل ABC یا تکنیک ABC یکی از تکنیک های مورد استفاده در روش “درمان شناختی رفتاری” است. این شیوه روان درمانی، به ما یاد می دهد که واکنش عاطفی خود را نسبت به اتفاقاتی که در زندگی مان رخ می دهند تجزیه و تحلیل نموده و در نتیجه بتوانیم آن را کنترل کنیم.

ABC مخفف این کلمات است: Activating Event (رویداد فعال کننده یا محرک)، Belief (اعتقاد یا باور) و Consequence (نتیجه).

آلبرت الیس، پژوهشگری که این روش درمان را ابداع کرد، معتقد بود که تفسیر غیر واقع گرایانه ما از اتفاقات رخ داده، برداشتی منفی از آن ایجاد می کند و بر احساسات ما تاثیر می گذارد. اگر بفهمیم پاسخ عاطفی چگونه در ذهن ما شکل می گیرد و دقیقا چه عواملی باعث ایجاد احساسات منفی می شود، قادر خواهیم بود که پاسخ رفتاری و عاطفی خود در برابر رویدادهای مختلف را کنترل کنیم.

۲- آرمیدگی یا ریلکس کردن پیش رونده عضلات

برای رفع آثار جسمی استرس می توان از روشی به نام آرمیدگی پیش رونده عضلات استفاده کرد.

یک موسیقی آرام هم می تواند کمک کند تا بهتر روی تمرینات تمرکز داشته باشید.

مراحل انجام این تکنیک به شرح زیر است:

۱- نفس بکشید و ماهیچه های خود را به مدت ۴ تا ۱۰ ثانیه منقبض کنید.

۲- نفس را بیرون داده و ناگهان (نه کم کم) بدن را ریلکس نموده و ۱۰ تا ۲۰ ثانیه در همین وضعیت استراحت کنید.

۳- در انتهای این مراحل، از ۵ تا ۱ بشمارید.

۳- تکنیک های تنفس

در لحظاتی که استرس و اضطراب را تجربه می کنیم، ناگهان متوجه می شویم که نفس کم آورده ایم. برای متوقف کردن استرس درست هنگامی که دچار آن می شوید و همچنین برای ریلکس شدن بعد از یک روز پر فشار، برخی تکنیک های تنفسی وجود دارد که می توانید از آنها استفاده کنید.

۱- از راه بینی نفس عمیقی بکشید. سعی کنید نفس تان تا حد ممکن (و البته تا جایی که اذیت نمی شوید) عمیق باشد. این کار را به آرامی انجام دهید. در ذهن تان از ۱ تا ۵ بشمارید، هر چند ممکن است در اولین تلاش های خود نتوانید به عدد ۵ برسید.

۲- از راه دهان نفس را بیرون دهید.

۳- مراحل فوق را به مدت ۳ تا ۵ دقیقه تکرار کنید.

 

شما چقدر استرس را تجربه می کنید؟ معمولا چطور با استرس خود مقابله می کنید؟

 

خروج از نسخه موبایل