۱۰ باور غلط در مورد یائسگی زنان

10 باور غلط در مورد یائسگی زنان
امتیاز به این post

یائسگی، درست مانند قاعدگی، بخش طبیعی از زندگی هر زنی است. یائسگی زمانی رخ می دهد که سن زنان بالا می رود یا به طور دقیق تر زمانی که سطح استروژن بدن آنها پایین می آید. با این حال اگر علایمی را تجربه می کنید که تحمل کردن آنها دشوار است، باید با پزشک خود مشورت کنید. در زیر به برخی از باورهای غلط در مورد یائسگی اشاره می کنیم که زنان باید آنها را از ذهن خود پاک کنند

  • اگر دچار گرگرفتگی، زوال حافظه و اضافه وزن شده اید، در حال تجربه علایم یائسگی می باشید

فقط به این دلیل که برخی زنان در حین یائسگی دچار گر گرفتگی می شوند، به این معنا نیست که شما هم آن را تجربه می کنید. در واقع، گرگرفتگی یا برخی علایم ناخوشایند دیگر ممکن است قبل از یائسگی رخ دهند . با علم بر این موارد، یائسگی باعث افزایش وزن یا زوال حافظه نمی شود. ممکن است به دلیل عوامل زیست محیطی یا بالا رفتن سن تان دچار اضافه وزن شده و کلیدهای خانه تان را فراموش کرده اید.

  • یائسگی همیشه از ۵۰ سالگی شروع می شود

ممکن است شما در سن سی سالگی یائسه شوید، سن یائسگی به داروهایی که مصرف می کنید، سیگار کشیدن، انجام برخی جراحی ها و عوامل ژنتیکی بستگی دارد. با آنکه سن متوسط یائسه شدن ۵۱ سالگی است، ممکن است برخی از زنان آن را در دهه چهل از عمر خود تجربه کنند.

  • بعد از یائسه شدن دیگر گرفتگی عضلات را تجربه نمی کنید

درست قبل از آنکه به سن یائسگی برسید، ممکن است در ناحیه لگن خود احساس انقباض و گرفتگی کنید ، حتی در زمانی که در دوران قاعدگی قرار ندارید. رحم شما از بافتهای عضلانی تشکیل شده و ممکن است در اثر منقبض شدن باعث ایجاد درد در شما شوند اما همیشه میتوانید با گرم کردن این ناحیه از درد و ناراحتی خود کم کنید. اگر درد غیرقابل تحمل است، توصیه می شود به پزشک مراجعه کنید.

  • درست قبل از یائسگی امکان بارداری وجود ندارد

هر چه سنتان بالا رود، احتمال آنکه باردار شوید کمتر است. با این حال زنان درست قبل از یائسگی نیز حتی اگر چند دوره قاعدگی نداشته باشند، باز هم تخمک گذاری می کنند. یعنی شما بعد از سن ۴۵ سالگی نیز مجبورید قرص ضد بارداری مصرف کنید.  اما باید مراقب باشید زیرا وقتی سنتان بالاتر می رود حامله شدن خطرناک است. به خصوص برای زنانی که بیماری های خاصی دارند .

  • یائسگی یک بیماری است

یائسگی بیماری نیست، بلکه فصل دیگری از زندگی شماست درست مانند قاعدگی. یائسگی آغاز نیمه دوم زندگی شماست که باید به شکل مثبت به آن نگاه کنید.

  • اگر چند دوره قاعدگی نداشته اید، حتما یائسه شده اید

اگر میخواهید مطمئن باشید که یائسه شده اید باید به مدت یک سال کامل پریود نداشته باشید بنابراین برای جلوگیری از باردار شدن باید از روشهای کنترل بارداری استفاده کنید. در طول مدت ۱۲ ماه، اگر یکبار قاعده شدید اما چند بار در طول سال قاعده نشدید، نمیتوانید مطمئن باشید که یائسه شده اید یا نه.

  • علایم یائسگی برای همیشه باقی می مانند

وقتی یائسه می شوید، سطح استروژن شما پایین می آید، و وقتی این اتفاق می افتد کمی طول می کشد تا بدنتان به آن عادت کند زیرا همه چیز به آرامی اتفاق می افتد  – علایم نیز باقی می مانند اما قطعا دایمی نیستند.

حتما بخوانید:   ۶ راه طبیعی برای خلاص شدن از دست جوشهای صورت

به طور کلی، علایم در ابتدای یائسگی بسیار دشوارند  ( دو سال اول ) ممکن است بعد از آخرین پریود شما چهار سال و نیم و حداکثر ۷ سال طول بکشند. اما درست مانند هر چیز دیگری در زندگی، افراد با یکدیگر متفاوتند و ممکن است این دوره برای برخی افراد کمتر باشد.

  • یائسگی باعث افسردگی می شود

تفاوت بزرگی بین افسردگی بالینی و نوسانات خلقی یائسگی وجود دارد . افسردگی بالینی یک بیماری است که نیازمند درمان است در حالیکه روحیه افسرده زمانی به فرد دست میدهد که دچار احساس ناراحتی شود. اگر نوسانات خلقی شما مستمر هستند، مهم است که این موضوع را جدی بگیرید و پزشک مشورت کنید.

  • وقتی یائسه شوید برای سالم شدن دیگر دیر شده است

سالم ماندن همیشه اهمیت دارد . بدین منظور باید مصرف ویتامین د و کلسیم را افزایش ، استفاده از سیگار را کاهش داده و سلامت روانی و عاطفی خود را آزمایش کنید.

  • هورمون درمانی جایگزین، باعث بیماری قلبی و سرطان سینه می شود

یکی از علل اصلی آنکه زنان مخالف هورمون درمانی جایگزین هستند آن است که فکر می کنند ممکن است باعث سرطان سینه و بیماری قلبی و سکته مغزی شود . با این حال در تحقیقی مشخص شده است که زنان بالای ۶۰ سال از هورمون درمانی جایگزین نتایج بسیار خوبی گرفته اند و زنانی که این درمان را قبل از ۶۰ سالگی  انجام نمی دهند ریسک ابتلا به بیماری قلبی در آنها بالاتر است.

 

از سراسر وب

  • کارخانه ظروف یکبارمصرف