۴ نشانه ریزه خواری کردن که باید جلوی آنها را بگیرید

4 نشانه ریزه خواری کردن که باید جلوی آنها را بگیرید
امتیاز به این post

اختلال ریزه خواری دو درصد از جمعیت دنیا را متاثر کرده است. اکثر افرادی که از این اختلال رنج می برند هر بار چند ساعت ریزه خواری می کنند و به عواقب آن فکر نمی کنند. برای افرادی که درگیر این اختلال هستند موضوع خوردن نیست بلکه سرپوش گذاشتن بر مشکلات روانی است که آنها را وادار به ریزه خواری کردن می کند. ریزه خواری کردن یک مکانیزم دفاعی است که مشکلات زیادی را ایجاد می کند. برای تشخیص این بیماری باید نکات اولیه را در مورد آن بدانید. اگر متوجه هر یک از این علایم در خود شدید به پزشک مراجعه کنید.

علایم اختلال ریزه خواری

– در یک مدت زمان مشخص مثلا در یک بازه زمانی دو ساعته باید حجم زیادی از غذا را مصرف کنید

– حتی وقتی گرسنه نیستید به حدی غذا می خورید که احساس سنگینی می کنید

– با سرعت بسیار زیادی می خورید و معمولا خوردن خود را از دیگران مخفی می کنید

– بعد از خوردن احساس گناه و شرمساری می کنید و از چیزهایی که خورده اید ناراحت می شوید

فاکتورهای خطر

برای اختلال ریزه خواری عوامل زیادی وجود دارد

  • ژنتیک: در بسیاری از موارد این اختلال ژنتیکی است و در ارتباط با دوپامین می باشد. دوپامین یک ماده شیمیایی در مغز است که در ارتباط با لذت و پاداش بوده و برخی از افراد به آن بسیار حساس هستند
  • تغییرات مغزی و جنسیت: زنان نسبت به مردان بیشتر در معرض اختلال ریزه خواری قرار دارند. در امریکا ۳٫۶ درصد از زنان از این اختلال رنج می برند در حالیکه تنها دو درصد از مردان به این اختلال مبتلا می باشند. افراد دارای اختلال ساختار مغزی متفاوتی داشته و کنترل کمتری بر روی آنچه می خورند دارند.
  • مشکلات چاقی و تصویر غلط از بدن: افرادی که ریزه خواری می کنند دیدگاه بسیار منفی نسبت به بدن خود داشته و در بسیاری موارد دچار اضافه وزن هستند.
  • مشکلات روانی: ضربه های روحی در کودکی، فوبیا، افسردگی یا اختلال استرسی پساسانحه ای باعث می شود افراد به عنوان یک مکانیزم مقابله ای به ریزه خواری روی بیاورند.

خطرات برای سلامتی

تقریبا ۵۰ درصد از افرادی که دچار اختلال ریزه خواری هستند چاق می باشند و خود را در معرض ریسک بالایی از مشکلات قلبی قرار می دهند. دیابت، مشکلات خواب، دردهای مزمن، آسم و سندروم روده تحریک پذیر برخی از مشکلات رایج می باشند. در نتیجه آنها باید بیشتر مراقب سلامتی خود باشند. همچنین گزارش شده که این افراد دارای مشکلاتی در زمینه روابط اجتماعی می باشند.

روشهای جلوگیری

جلوگیری از اختلال ریزه خواری امکان پذیر نیست اما میتوان زود آن را تشخیص داد. اگر هر یک از علایم ذکر شده در بالا را تشخیص دادید، به پزشک مراجعه کنید. اگر کودکی دارید و متوجه ارتباط نادرست او با غذا خوردن شدید، باید با متخصص مشورت کنید. حل کردن این مشکل در مراحل اولیه به شما و کودکتان کمک می کند تا آن را درمان کنید.

گزینه های درمانی

  • رفتار درمانی شناختی: اگر ریزه خواری کردن شما از ناشی از مشکلات سرکوب شده است ابتدا باید این مشکلات را بشناسید و میزان مصرف غذایتان را مشخص کنید. شما باید احساسات منفی خود را اصلاح کرده و کنترل آنها را به دست بگیرید تا بتوانید مصرف غذای خود را کنترل کنید.
  • رفتار درمانی اندیش سنجی: در این روش، یاد میگیرید که بهتر استرس را تحمل کنید و رابطه تان را با دیگران بهبود بخشید. اگر استرس عامل ریزه خواری کردن شماست، متوجه می شوید که روش سالمتری برای پرداختن به این مشکلات وجود دارد
  • دارودرمانی: دارودرمانی آخرین راهی است که میتوانید امتحان کنید اما مواردی وجود دارد که دارودرمانی کردن اختلال ریزه خواری را درمان کرده است. اما این راهها منجر به کاهش وزن نمی شوند. در هر صورت، همیشه باید با پزشکتان مشورت کرده و تحت نظارت او باشید.

.

 

خروج از نسخه موبایل