۷ تفاوت مابین فرزند دختر و پسر

7 تفاوت مابین فرزند دختر و پسر
4/5 - (4 امتیاز)

بسیاری از والدین متوجه اختلاف در رفتار فرزند دختر و پسر خود می شوند. برای مثال آنها فکر می کنند دختران حرف زدن را زودتر یاد میگیرند و نسبت به پسران همدلی بیشتری دارند . برخی دیگر می گویند که پسران حساس ترند و نسبت به خواهران کوچکتر خود به توجه بیشتری نیاز دارند . بیشتر این باورها بر اساس تجربیات خود افراد است. ما در مقاله زیر نتیجه تحقیقات علمی در این زمینه را گرد آورده ایم.

  • مهارتهای اجتماعی

دخترها درک اجتماعی بالاتری دارند و نسبت به ابراز احساسات خود از پسران حساس ترند. آنها احساسات مردم را عمیقا درک می کنند و بهتر میتوانند جریاناتی که در خانواده رخ می دهد را درک کنند. تحقیقات نشان می دهند که دختران بیشتر به  خواندن حالات چهره افراد علاقه دارند در حالیکه پسران بیشتر به فعالیتهای فیزیکی  – مکانیکی علاقه دارند. ظاهرا دختران زودتر یاد میگیرند چگونه احساسات دیگران را از روی حالت چهره شان تشخیص دهند و احساسات خود را بهتر بیان می کنند . دختران همچنین همدلی بیشتری از خود نشان می دهند . پسران نیز این احساسات را درک می کنند اما معمولا نمیتوان این احساسات را در حالت چهره شان دید. پسرها ذهن ساده تری دارند و سعی می کنند احساساتشان را از دیگران بدزدند.

  • اسباب بازی های انتخابی

در واقعیت ، نوزدان تفاوتی بین اسباب بازی های پسرانه و دخترانه قائل نمی شوند. مطالعات نشان می دهند که پسران نیز عروسک دوست دارند  که کاملا طبیعی است. دختران نیز از بازی کردن با اسباب بازی های پسرانه مانند کامیون و خانه لذت می برند. بازی ها و فعالیتهای آنها بر اساس سن شان و نه لزوما بر اساس جنسیت شان تغییر می کند. همچنین تمایلات آنها ممکن است در اثر فشار وارده از سوی جامعه ، هم سن و سالان و بازار جنسیت زده تغییر کند. بازی کردن نقش مهمی در پرورش کودک دارد. بازی کردن به کودکان اجازه می دهد تا نقشهای مختلفی را امتحان و احساسات مختلفی را تجربه کنند. بنابراین  اگر فرزندتان اسباب بازی ای را دوست دارد که بر خلاف هنجارهای طبیعی جامعه است، خوب است کلیشه های سنتی را بردارید .

  • صحبت کردن

برخی از محققین دریافته اند که پسران دیرتر از دختران حرف زدن را شروع می کنند. دختران معمولا دایره لغت بالاتری دارند و از سنین پایین تر به مکالمات طولانی علاقه نشان می دهند . در دختران بخشهایی از مغز که مسئول صحبت کردن است بهتر تکامل یافته است. در نتیجه در مهارتهای گفتاری نتایج بهتری می گیرند. اما جنسیت تنها بخش کوچکی از تفاوتها را در مهارتهای کلامی کودکان نشان می دهد. موضوعات حیاتی تر عبارتند از عوامل و فرصتهای اجتماعی اقتصادی. آنها همچنین بر روی زمان صحبت کردن کودک و دایره لغات وی تاثیر می گذارند .

  • فعالیتهای فیزیکی

پسران حتی قبل از تولد هم فعالترند. آنها معمولا در شکم مادرشان پایکوبی می کنند مخصوصا وقتی چیزی را دوست نداشته باشند. آنها این میزان از فعالیت را بعد از تولد نیز حفظ می کنند. محققان دریافته اند که پسران بیشتر در حال دویدن، پریدن، بالا رفتن ازدرخت و توپ بازی کردن دیده می شوند. در حالیکه دختران بازیهای آرامتری را انتخاب می کنند و ترجیح می دهند در خانه بمانند. با این حال همیشه خوب است که همه  کودکان را در فعالیتهای فیزیکی در بیرون و داخل خانه مشارکت داد

  • آموزش دستشویی رفتن

در حالیکه اکثر دختران استفاده از توالت را در سنین ۲۲ تا ۳۰ ماهگی یاد می گیرند، پسران به سه ماه یا یکسال زمان بیشتری احتیاج دارند ..به طور متوسط، وقتی نوبت به آموزش دستشویی رفتن می رسد، دختران در ۳۳ ماهگی و پسران در ۳۷ ماهگی بر آن مسلط می شوند. بنابراین اگر فرزند پسر دارید دوران پوشک بستن او بیشتر طول می کشد .

  • گریه کردن

البته که همه کودکان زیاد گریه می کنند. اما در سن شش ماهگی، پسران نسبت به دختران ناآرام ترند. در دوازده ماهگی آنها به مشکلات منفی واکنشهای قدرتمندتری نشان می دهند. پسران معمولا نیاز به توجه بیشتری دارند. دلیل این موضوع آن است که آنها بیشتر در شرایطی می افتند که باعث درد و ناراحتی شان شود مثلا، زانو درد را در نظر بگیرید . شکی نیست که پسران بیش از دختران زانوهای خود را زخمی می کنند

  • احساسات قوی

مردان کوچک نسبت به دختران در بازی هایشان احساسی ترند. آنها عاشق برنده شدن هستند . ترس و خطر آنها را به هیجان می آورد. بسیاری از دانشمندان بر این باورند که تستوسترون نقش مهمی در این رفتار بازی می کند. دخترها خشونت کمتری دارند و از نظر اجتماعی از پسرها توانمند ترند. ویژگی آخر به دلیل بزرگتر بودن غده آمیگدالا است که مرکز خشونت است. ابراز احساسات آنها در حضور هم سن و سالان، والدین یا برخی از بزرگسالان بیشتر ست.

حتما بخوانید:   ۵ دلیل حساسیت بیش از حد نسبت به انتقاد و توهین

 

از سراسر وب

  • کارخانه ظروف یکبارمصرف