۷ دلیل خستگی دائمی و راه هایی برای برطرف کردن آن

7 دلیل خستگی دائمی و راه هایی برای برطرف کردن آن
امتیاز به این post

 

دلایل زیادی وجود دارد که ممکن است باعث شود حتی با وجود خواب کافی، کل روز احساس خستگی و سستی و بیحالی کنید. این حالت می تواند نشانه یک بیماری به نام سندرم خستگی مزمن (chronic fatigue syndrome) باشد، ولی در بسیاری از موارد بیماری خاصی در کار نیست و با برخی عادات سالم مانند اصلاح رژیم غذایی یا نوشیدن آب بیشتر می توان به راحتی از آن جلوگیری کرد.

در این مقاله برخی دلایل ساده احساس خستگی دائم را معرفی می کنیم.

۱- رژیم غذایی تان ایراد دارد

کربوهیدرات های تصفیه شده منبعی برای تامین سریع انرژی در بدن ما هستند. وقتی غذاهایی مثل غلات صبحانه، شیرینی، ماکارونی یا پیتزا می خورید، کربوهیدرات های تصفیه شده آنها قند خون تان را افزایش می دهند و انرژی زیادی در خود حس می کنید، ولی بعد از مدتی سطح قند خون کاهش می یابد و دوباره احساس خستگی خواهید کرد. اگر مرتبا میان وعده هایی حاوی کربوهیدرات تصفیه شده بخورید، در طول روز دائما خسته خواهید بود.

سعی کنید مصرف شکر و کربوهیدرات های فرآوری شده را کاهش دهید و به جای آن غذاهای سرشار از فیبر مانند یولاف (جو دو سر)، عدس و سبزیجات مصرف کنید.

حتما بخوانید:   ۱۲ راهکار قطعی برای کاهش وزن

۲- به اندازه کافی فعالیت ندارید

شاید شما هم جزء افرادی باشید که وقتی بعد از کار خسته و کوفته به خانه می رسند، روی کاناپه دراز می کشند و فکر می کنند این کار به صرفه جویی در مصرف انرژی کمک کرده و باعث افزایش انرژی شان خواهد شد. اما واقعیت این است که باید حداقل چند روز در هفته به فعالیت های بدنی بپردازید تا در طول هفته کمتر احساس خستگی داشته باشید. مطالعه ای که در سال ۲۰۰۸ انجام شد نشان داد جوانانی که ۳ بار در هفته فقط به مدت ۲۰ دقیقه ورزش کم فشار انجام می دهند، سطح انرژی بالاتری دارند و کمتر خسته می شوند.

۳- به اندازه کافی خواب با کیفیت ندارید

اگر با وجود ۷ تا ۹ ساعت خواب باز هم احساس خستگی می کنید، به احتمال زیاد کیفیت خواب شما خوب نیست. کیفیت خواب هم به اندازه مدت زمان خواب اهمیت دارد. سعی کنید هر شب در یک ساعت مشخص بخوابید و در زمان مشخصی هم بیدار شوید. همچنین در ساعات آخر روز قهوه ننوشید و اواخر شب و قبل از ساعت خواب تان هم زیاد با تلفن صحبت نکنید یا تلویزیون تماشا نکنید. این کارها به شما کمک می کند تا کیفیت خواب خود را بهبود ببخشید و در طول روز هم کمتر احساس خستگی کنید.

۴- حساسیت غذایی دارید

اگر در طول روز بدون دلیل احساس خستگی می کنید، ممکن است دچار عدم تحمل غذایی باشید. برخی از رایج ترین غذاهایی که حساسیت ایجاد می کنند عبارتند از گلوتن، لبنیات و تخم مرغ.

حتما بخوانید:   اگر کپک بخورید چه اتفاقی می افتد؟

۵- به اندازه کافی آب نمی نوشید

کمبود آب در بدن می تواند منجر به کاهش سطح انرژی شود و تمرکز حواس را نیز به هم بزند. در یک پژوهش مشخص شد مردانی که هنگام ورزش کردن روی تردمیل آب می نوشیدند کمتر از آنهایی که آبی نمی نوشیدند احساس خستگی می کردند.

۶- استرس دارید

تحقیقات نشان داده است که استرس زیاد می تواند باعث احساس خستگی شود. علاوه بر این یک مطالعه نشان داد که خودداری کردن از مقابله با استرس می تواند خستگی افراد را افزایش دهد. یوگا و مدیتیشن گرینه های خوبی برای رفع استرس هستند.

۷- ممکن است به مواد معدنی یا ویتامین های بیشتری نیاز داشته باشید

کمبود آهن، ویتامین دی یا ویتامین ب۱۲ در رژیم غذایی می تواند باعث احساس خستگی شود. برخی از غذاهای سرشار از آهن عبارتند از اسفناج، کلم بروکلی، گوشت قرمز و گوشت بوقلمون. غذاهایی مانند شیر، تخم مرغ، ماهی قزل آلا و گوشت گاو ویتامین ب۱۲ زیادی دارند و در صورت نیاز هم می توانید قرص این ویتامین را مصرف کنید. برای تامین ویتامین دی مورد نیازتان هم سعی کنید بیشتر قارچ، ماهی های چرب و غذاهای دریایی مصرف کنید و همچنین زمان بیشتری زیر نور خورشید بمانید.

 

آیا شما هم با وجود خواب کافی احساس خستگی می کنید؟ به نظرتان دلیل آن چیست؟

 

از سراسر وب

  • کارخانه ظروف یکبارمصرف